Čestné uznání

Čestné uznání Čestmíru Brandejsovi

Spolek Krčín blahopřeje PhDr. Čestmíru Brandejsovi, CSc., k udělení čestného uznání městem Nové Město nad Metují za celožživotní dílo. Ocenění bylo předáno při příležžitosti oslav vzniku samostatného československého státu, dne 28. října 2016, na zámku rodiny Bartoň-Dobenín.

1 komentář u „Čestné uznání Čestmíru Brandejsovi“

1. Vážení a milí Krčíňáci,
    jste pro mne stále výbornými sousedy, přestože již tolik let bydlím v Hradci. V Krčíně mám však stálé kořeny a vzpomínky na rodiče, prarodiče (dědeček Rydlo chodil do staré školy od r. 1880, jak znám z vyprávění i z náchodského archívu) a výborné učitele již z nové školy. O zasloužilém učiteli p. Krahulcovi, p. uč. Suchánkovi jsem psal do novin již mnohokrát, naposledy to zveřejnily Haló noviny v článku Zpěvem k srdci, srdce k hudbě v úterý 17. ledna 2017, jak jsem na to mnohé upozorňoval. Je u toho ještě velká fotka sboru z 50. let. Dnes mnohé a mnozí z nich zpívají v Kácovu kolegy Dr. Skopala.
    Velmi si novoměstského ocenění vážím a zastupitelům města a ing. Vymetálkovi (navrhl mne) moc děkuji. Stejně tak děkuji zástupkyním spolku Za starou školu, které mne tam podpořily a přinesly krásné květiny.
    9. března ve čtvrtek ve 14.30 se třeba s některými z vás uvidím v novoměstském kině, obětavá pí Mimrová si mne objednala na vyprávění o T.G. Masarykovi a prof. Juránkovi. Letos mi a nám mají vyjít oba velké almanachy pro školu v Krčíně i v Novém Městě. Pokud k tomu udělají školy nějakou propagaci a akci, tak se třeba též uvidíme a uslyšíme. Po vydání almanachů můžeme o mnohém povyprávět přímo ve staré krčínské škole, pokud tam k tomu bude vhodný prostor. Doufám, že o almanachy a události kolem škol bude zájem.
    Děkuji všem z vás, co se pro Krčín a Nové Město nějakým způsobem angažujete. Však se také setkáváme v květnu při sjezdu rodáků a přátel NM.
    Přátelsky Č. Brandejs